lördag 10 december 2011

IKEA I THAILAND



Den 4/12 gjorde vi en utflykt till Ikea (nr.330)i Bangna ca. 12,5 mil hemifrån. Vi tog Bibbi, en kompis med oss och startade vår färd mot Bangkok kl.9.30 då det var söndag och söndagstrafiken är ganska tät. GPS var inte till stor nytta då det var många nya vägar och gator men Bibbi såg alla skyltar. Döm om vår förvåning när det plötsligt står IKEA på en vanlig vägskylt (måste försöka hitta skylten igen för fotografering). Tyrone hade bara att följa Bibbis instruktioner och vi hittade det blågula huset med IKEA skrivet både med thaibokstäver o svenska.

Det var en väldigt konstig känsla att gå omkring och följa pilarna med alla varor placerade i samma ordnig som i Sverige och att ha bara thailändare omkring sig. Restaurangen var också identisk men vi upplevde den större ytmässigt, den rymmer 720 gäster men jag gick rakt över den, kryssande mellan allt folk och hämtade en brickvagn på det vanliga stället. Något som inte var så vanligt var att det tog drygt 20 min. att komma fram till maten. Laxen och köttbullarna smakade som vanligt.
Det ska vara över 450 personal på detta varuhus, jag frågade en kvinna i restaurangen om det var bra att arbeta på IKEA och det tyckte hon, vem vet, att de har gått på kurs för att lära sig IKEA-andan det märktes.
En sak till var annorlunda... vi betalade med Bath.Det här blev en heldagsutflykt.
Margareta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar