torsdag 31 oktober 2013

Thailandturister kan behöva betala turistskatt


Resenärer till Thailand kan behöva betala turistskatt i framtiden. Landet diskuterar nu att ta ut en avgift som ska bekosta turisters obetalda sjukhusräkningar.

Planerar du att resa med familjen till Thailand kan det i framtiden kosta ett par hundralappar extra att ta sig in i landet. Myndigheterna överväger nämligen att börja ta ut en avgift av varje turist, på 500 Bath, alltså ungefär 110 kronor.
Bara turister som stannar längre än tre dagar ska dock behöva betala.
Tar man sig in i landet landvägen ska avgiften vara cirka 7 kronor.
Pengarna ska bland annat gå till obetalda sjukhusräkningar som turister lämnar efter sig. Genom avgiften hoppas man också kunna locka mer penningstarka turister.
- Nu är det dags för oss att få kvalitetsturister. Researrangörer kommer inte att sluta organisera turer i landet på grund av de här entréavgifterna, säger landets hälsominister Pradit Sintavanarong till Bangkok Post.

"Kan avskräcka"
Godkänns förslaget kan det eventuellt börja gälla redan 1 januari. Men delar av turismbranschen är negativ till avgiften. Enligt Sitdiwat Cheevarattanaporn, ordförande för Thai Travel Agents, kommer det att skada turismen.
-De här planerna kommer att påverka turismindustrin, både på kort och lång sikt, eftersom turister kommer att få negativa känslor för Thailand och eventuellt känna sig lurade, sade han till Bangkok Post

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar