söndag 3 februari 2013



2012: Det bästa turiståret i historien
Och pilen pekar bara upp, upp, upp. Det är direktören för TAT Tourism Autorie Thailand som säger det. Statistik för de tre månaderna juni, juli och augusti visar att staden hade 1,8 miljoner besökare, huvudsakligen från Ryssland och Kina. Antalet var under samma period förra året var 1,2 miljoner.
Den nu färdigställda statisken visar också att besökarna i högsta grad kommer tillbaka till ”The land of smiles”, som bara är att av många kärleksnamn på kungariket. Totalt kom det över 8 miljoner besökande till Jomtien/Pattaya förra året och det är en miljon upp från året före! Det är väl kanske onödigt att säga att det inbringade många miljoner baht för turistnäringen. Och vem är det? Det är så att säga allt och alla i Jomtien/Pattaya med omnejd. Från köpcentrum, hotell, restauranger och massageställen. Glömt är tydligen både politiska tumult och översvämningen i Bangkok, men som sagt, det drabbade ju inte oss här nere i särskilt hög grad, även om vattnet blev lite nedsmutsat.

TAT försöker också att bearbeta nya marknader i hela Asien och spår att turistnäringen i år kommer att växa med över 9 miljoner besökare.
På årsbasis var antalet 21 miljoner människor som valde Thailand som turistmål och här i ”Extreme City” som staden också kallas, är det ingen som talar om lågsäsong längre, även om vi nordbor upplever det så då vi inte vill undvara den ”sköna” sommaren i norden.

 ”Extreme city” hade under fjolåret 8 miljoner hotellnätter uthyrda, och fler väntas det bli under denna säsong! Många av hotellgästerna är Thailändare från exempelvis Bangkok, som åker ner hit på ferie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar